Tonino Picula posjetio Sinj

Aktualno 28. travnja 2019

Nositelj liste SDP-a na izborima za EU parlament Tonino Picula, posjetio je danas Sinj, gdje se družio sa članovima stranke, simpatizerima i građanima na popularnoj Pijaci. Nakon druženja sa građanima, Picula je obišao i Muzej Sinjske Alke te održao konferenciju za medije na kojoj je rekao:

Građanska je dužnost izaći na izbore i dati odgovor na pitanje kakva članica Unije trebamo biti, a ne trebamo li biti članica ili ne. Socijaldemokratska obitelj kojoj pripadam zagovara Uniju ravnopravnih građana i država članica koje aktivno koriste prednosti članstva. I najmanja sredina u Hrvatskoj mora osjetiti prednost europskih politika. Hrvatska mora puno bolje koristiti prednosti članstva u odnosu na one koji su ušli u EU prije. Gađajmo uvijek “u sridu”, zaključio je Picula, dodajući kako očekuje da SDP dobije 200.000 glasova, odnosno tri mandata.

Domaćin i predsjednik GO SDP Sinj Nikola Vučković tom prilikom je istakao slijedeće:

Sinj i Dalmatinska zagora mogu imati jakog saveznika u Europskom parlamentu, jer je kolega Picula u dosadašnjem sazivu bio prepoznat kao zastupnik koji se izborio za besplatnu upotrebu interneta u gradovima te bolji status otoka u okviru Unije. S te strane treba istaknuti poveznicu, da i Zagoru, upravo kao i otoke muče isti problemi, poput depopulacije stanovništva, loša prometna povezanost i činjenica da se njima često upravlja “na daljinski” iz drugih središta.