Nikola Vučković kandidat SDP-a za gradonačelnika Sinja, a Petar Ljubičić za zamjenika gradonačelnika

Aktualno 15. travnja 2021

Gradski odbor SDP-a u Sinju jednoglasno je donio odluku o kandidatima za izvršnu vlast na predstojećim lokalnim izborima. Predsjednik GO SDP-a Sinj Nikola Vučković izabran je za kandidata za gradonačelnika, a Petar Ljubičić za kandidata za zamjenika gradonačelnika.

Nikola Vučković je rođen 1983. godine. Živi u u Sinju, gdje je odrastao i završio osnovnu školu i gimnaziju, a studij požarnog inženjerstva u Zagrebu. Zaposlen je u struici. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Petar Ljubičić rođen je 1986. godine u Sinju. Živi u Glavicama. Po zanimanju je stručni specijalist ekonomije, zaposlen kao voditelj prodaje u tvrtki PSC Dalmacija u Splitu. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vučković ističe da se na predstojećim lokalnim izborima želi predstaviti s građanskom opcijom koja želi uspostaviti savez s građanima, kako bi upravo građani bili više uključeni u proces donošenja važnijih odluka u gradu, a ne kao sada da ih se samo jednom u četiri godine anketira na izborima.

Najavio je da će na tom tragu uskoro predstaviti svoj izborni program s jasno određenim ciljevima, izvršiteljima i rokovima, sve u svrhu rješavanja nagomilanih problema u gradu Sinju.

‘Zasigurno, jedna od prvih odluka biti će poboljšanje transparentnog poslovanja gradske uprave i uvođenje aplikacije pomoću koje građani mogu u svakom trenutku imati uvid u isplate iz gradskog proračuna. Također, želim pokrenuti proces razdruživanja s okolnim gradovima i općinama u komunalnim tvrtkama ‘Vodovod CK’ i ‘Čistoća CK’ u kojima Grad Sinj danas ima svega 47 posto vlasničkog udjela i ne odlučuje o nijednoj bitnoj stvari niti može građanima Sinja pružiti adekvatnu uslugu, iako su vodocrpilište, deponija i sjedište tvrtki na području Grada Sinja. O potrebi izgradnje novog vrtića i rješavanju problema u prometu, suvišno je i govoriti. Siguran sam da će se mnogi građani prepoznati kao dio ovoga saveza i da će mi dati potporu u ostvarivanju svih programa bitnih za život i rad naših sugrađana’, kazao je Vučković.