SD: Konačno objavljen natječaj za ravnatelja sinjskog KUS-a

Press 17. rujna 2014

Natječajno povjerenstvo grada Sinja objavilo je javni natječaj za izbor ravnatelja, odnosno ravnateljice Kulturno-umjetničkog središta (KUS). Na čelu te gradske ustanove već četiri godine nalazi se bivši ravnatelj kojega je aktualna sinjska politička garnitura zatekla na tom položaju, a kad mu je istekao mandat, nastavili su ga držati u poziciji vršitelja dužnosti. Problem je, međutim, što je takav status pune tri godine nezakonit jer se u statusu v.d.-a dužnost ravnatelja može obavljati najduže godinu dana.

Vijećnik Stipe Jadrijević Cvrlje (SDP) više je puta pitao i prozivao gradsku izvršnu vlast zašto ne raspiše natječaj za izbor ravnatelja i zašto krše zakon. Svaki put je, kaže Jadrijević Cvrlje, nailazio na zid šutnje ili je dobivao nesuvisle odgovore. Na istu temu Jadrijević Cvrlje i nedavno je postavio vijećničko pitanje, a o tome je kao predsjednik SDP-a objavio i javno priopćenje. Poslije svega vladajući su natječaj ipak objavili.

Inače, vladajuća NL dr. Jadrijevića prije nego je zadobila povjerenje građana Sinja javno je prozivala prethodne vlasti za netransparentna imenovanja i zapošljavanja, uz obećanje da će oni sve raditi javno i preko javnih natječaja birati sposobne, a ne podobne, piše Slobodna Dalmacija.