Svi vi koji ulazite, ostavite svaku nadu

Aktualno 10. siječnja 2019

Povodom jučerašnje odluke v.d. pročelnice Jelene Kekez Poljak o poništenju javnog natječaja za prijem u službu u Grad Sinj, na radno mjesto voditelja Odsjeka za komunalne poslove na neodređeno vrijeme, smatramo da se radi isključivo o politički motiviranoj odluci.

Iz šture odluke pročelnice ne može se iščitati razlog zbog kojeg je natječaj poništen, međutim znamo od ranije da je u užem izboru preostalo dvoje kandidata koji su pristupili testiranju. Bolji rezultat od 57% ostvario je kandidat koji nije bio po volji vladajućoj garnituri u Gradu Sinju i zbog toga je natječaj poništen. Zanimljivo da je drugi kandidat, koji je ostvario 37,5% na testiranju, svojevremeno bio i kandidat na listi Nezavisne liste Stipislava  Jadrijevića na prošlim lokalnim izborima.

Već duže vrijeme upozoravamo na nedemokratsku praksu vladajućih prilikom zapošljavanja u gradske službe i tvrtke u vlasništvu grada. Ovakvom negativnom selekcijom ne dovodi se u pitanje samo funkcioniranje i budućnost grada, već se i šalje poruka svima koji nemaju političku zaleđinu da nemaju što tražiti na natječajima koje objavljuju Grad Sinj, ustanove i tvrtke u vlasništvu grada. Pred očima sinjske javnosti odvija se partitokracija kakve se nebi postidjeli ni najgori nedemokratski režimi. U Sinju sve od izbora člana sportske udruge, pa do izbora kooperanata na gradskim poslovima ili zapošljavanja prolazi kroz stranački filter kroz koji ne mogu proći oni koji nisu odani i to je ono protiv čega se moramo boriti.

Ovim putem osuđujemo ovakvo ponašanje gradske vlasti i tražimo očitovanje o razlozima i svim okolnostima u vezi s poništenjem javnog natječaja. Ovakvo stranačko pogodovanje je prevršilo svaku mjeru i razvoj demokratskog društva jednakih šansi za sve u Sinju nema izgleda dok je na vlasti NL Stipislava Jadrijevića.

„Svi vi koji ulazite, ostavite svaku nadu“ – natpis je na vratima pakla iz Danteove Božanstvene komedije, a mogao bi se s pravom primijeniti i na vratima sinjske gradske uprave.”