Predsjednik SDP-a Sinj odgovara HDZ-u: Prestanite se baviti avetima prošlosti i nudite rješenja

Aktualno 4. kolovoza 2015

Nažalost sinjski HDZ i u svom današnjem priopćenju nastavlja po dobrom starom običaju neargumentirano napadati i prozivati sve koji ne razmišljaju kao oni.

A kako to oni razmišljaju i na koji način bi upravljali gradom Sinjem pokazuje slučaj devastiranih poduzeća i općenito gospodarstva Sinja koje je HDZ poharao u vremenu dok su imali priliku voditi grad, a što građani Sinja i Cetinskog kraja jako dobro znaju. Žalosno je da takvi ljudi umjesto da se ispričaju za sve loše radnje koje je njihova stranka napravila imaju čak političku i ljudsku hrabrost nekoga prozivati i nametati se kao moralne vertikale.

Što se tiče izbora predsjednice Gradskog vijeća Grada Sinja, SDP nije mogao dozvoliti da u ovoj godini velikoj jubileja Grad Sinj, nakon što je ostao bez prerano preminulog gradonačelnika Glavana, nema i čelnu osobu Gradskog vijeća. Svjestan sam da kolegama iz HDZ-a savršeno odgovara situacija konfuzije,napetosti i političke nestabilnosti kako bi se nekako uspjeli dočepati, nakon svih ovih godina, vlasti koja im je toliko draga i mila, ali se i oni moraju naučiti da se demokratska volja građana mora poštivati. Bez obzira na sve naputke i naredbe koje im adresiraju operativci iz Zagreba.

Žalosna je činjenica da stranka koje sebi tepa da je domoljubna svojim iracionalnim i krajnje jeftinim populističkim odlukama i obrazloženjima želi opstruirati ogroman projekt aglomeracije,odnosno strateški projekt sustava odvodnje, navodnjavanja i kanalizacije koji obuhvaća cijeli Grad Sinj, a za koji se procjenjuje da bi trebao vrijediti oko 200 mil.kn. uz udio Grada Sinja od oko 16 mil.kn.

Svjestan sam, naravno, da je uvođenje naknade za razvoj nepopularna mjera koju je bilo vrlo teško donijeti, ali treba imati i političke hrabrosti odlučiti se za takvu odluku jer su koristi od projekta aglomeracije višestruki za sve građane Sinja, ali i poduzeća koja će raditi na tom projektu.

I za kraj bih poručio kolegama iz HDZ-a da se više bave sadašnjim problemima i prijedlozima rješavanja istih, a manje avetima prošlosti koje su svi davno prerasli, osim očito njih.

 

Predsjednik GO SDP-a Sinj

Stipe Jadrijević Cvrlje, mag.oec.

Priopćenje u cjelosti možete pročitati i na portalu Ferata.hr