Pitanja vijećnika SDP-a na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja

Aktualno 15. studenoga 2018

Na jučer održanoj 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja, tijekom aktualnog sata, vijećnik SDP-a Nikola Vučković postavio je ukupno četiri pitanja gradonačelnici Grada Sinja Kristini Križanac.

1) Poznato je kako se u zadnje vrijeme od otvaranja rotora na križanju državnih cesta D1 i D219 u Gradu Sinju stvaraju ogromne gužve i vrlo je loša protočnost vozila kroz rotor iz više razloga, a glavni je taj što pješački prelazi u sklopu rotora nisu bili predviđeni na tom mjestu. Koliko nam je poznato izdana je i građevinska dozvola i za drugi rotor na istočnom ulazu u centar Grada Sinja i ako bude napravljen na isti način kao i ovaj sto metara sjevernije sigurno će gužve biti još veće. Postavio bih vam pitanje na koji način ćete riješiti ovaj problem koji opterećuje sve veći broj naših građana?

2) Iz medija smo saznali da ste imenovali upraviteljicu nove sportske dvorane Ivica Glavan-Ićo bez natječaja, što je novi nedemokratski čin ove vlasti, a po čemu ste postali poznati među građanima Sinja, tako da su stručnost i kompetentnost postali sasvim podređeni stranačkoj poslušnosti. Kada ćete prestati sa ovakvom praksom da sve izdatke iz proračuna upotrebljavate za korist ljudi kojima je jedina karakteristika da su vaši glasači i poslušnici?

3) Svima nam je poznato da je početkom ove godine došlo do samozapaljenja prostora u vojarni Ivaniša Nelipića kojega su koristile dvije udruge u kulturi. Obzirom da je pričinjena ogromna šteta na objektu i da su udruge mladih s područja Grada Sinja ostale bez jedinog prostora koji su koristile za svoje aktivnosti, moje pitanje glasi: Što ste u proteklih 11 mjeseci poduzeli da se udrugama mladih osigura prostor kako bi  pomogli našim mladim sugrađanima da što prije prebrode ovu tešku situaciju i krenu s aktivnostima?

4) Prošli mjesec sam dobio pismo od stanara iz zgrade kod košarkaškog igrališta pored kina koji se žale na remećenje javnog reda i mira u kasnim satima, bez obzira da li se radi o vikendima ili običnim danima, što je postalo nesnosno za njihov normalan život. Također, stanari ističu da su vas već više puta obavijestili o ovom problemu, ali nažalost bez konkretnog rezultata. Moje pitanje glasi: što ćete učiniti kako bi ste pomogli ovim građanima i da se na navedenoj lokaciji uspostavi javni red i mir u kasnim noćnim satima?

Vijećnik Vučković zatražio je od Gradonačelnice Križanac odgovore u pismenom obliku te ćemo ih objaviti odmah po primitku.

(foto: Petar Malbaša)