Obilježena 75. godišnjica pokolja u potkamešničkim selima

Aktualno 31. ožujka 2019

Izaslanstvo SDP-a na čelu s predsjednikom Nikolom Vučkovićem, tajnikom Slavkom Đapićem, članovima Gradskog odbora Slavkom Bračuljem i Stipanom Samardžićem, kao i ostalim prisutnim članovima SDP-a te članovima prijateljskih udruga koje njeguju antifašističke i slobodarske vrijednosti, danas su položili vijenac i sudjelovali u komemoraciji na 75. godišnjici pokolja u potkamešničkim selima.

Ovaj komemorativni skup organizirala je Udruga antifašističkih boraca i antifašista Cetinskog Kraja Sinj, a održava se u spomen na stradanja nevinog i nedužnog stanovništva potkamešničkih sela od strane pripadnika fašističkih i nacističkih okupacijskih snaga, kao i pripadnika domaćih kvislinga, 28. i 29. ožujka 1944. godine.

SDP se s osjećajima tuge i ponosa prisjeća nedužnih žrtava sela Otoka, Rude, Poda, Krivodola, Voštana i drugih, gdje je u bezumnom dvodnevnom pohodu nacističkih snaga i njihovih domaćih sluga pobijeno preko 1.400 civila, žena i djece. Obzirom da je u poslijednje vrijeme na djelu koncelebrirano prekrajanje povijesti i iskrivljavanje povijesnih činjenica od strane nekih skupina u našem društvu, smatramo da je potrebno još jače stati na branik istine te pridati još veću važnost obilježavanju ovakvih događaja iz naše prošlosti.