Kad nema političkog plijena nema ni dogovora

Aktualno 26. veljače 2016

Ni nakon drugih ponovljenih izbora i ukupno šestog pokušaja,nažalost, moram konstatirati da Vijeće mjesnog odbora Sinj nije konstituirano.
Žao mi je da se na ovakvoj, najnižoj političkoj razini nesuglasice između partnera, HDZ-a i Mosta nezavisnih lista prelamaju preko leđa građana Sinja jer apsolutno ne vidim razlog zbog čega ni ovaj put nije uspjelo konstituiranje MO Sinj kada su svi preduvjeti, kroz ostvareni izborni rezultat ovih dviju opcija, ispunjeni.

Koalicija SDP-HNS-HSU koja je imala 4 od 11 mandata nije predlagala svoga kandidata za predsjednika MO Sinj, ne zato što bježimo od odgovornosti ili zato što ne želimo voditi ovaj najveći mjesni odbor, već zato što smatramo da koalicija koja je dogovorena i realizirana na državnoj razini između HDZ-a i Mosta nezavisnih lista može i treba funkcionirati i na ovoj lokalnoj razini.
Ne preostaje mi ništa drugo nego zaključiti da ako nije u pitanju rukovođenje ministarstvom ili javnim poduzećem ove dvije opcije nemaju interesa dogovoriti se i preuzeti odgovornost. Očito da je plijen za raspodjelu, iz njihove perspektive,nebitan, ali vrijedan dodatnih troškova i potrebe da građani Sinja još jednom,po treći put, izađu na izbore i nadam se ovaj put izaberu SDP kojima je svaki problem građana bitan,bez obzira na razinu funkcioniranja.

Oni koji i preko mjesnog odbora žele rješavati svoje nesporazume, nesuglasice i političke apetite, poštovane sugrađanke i sugrađani, ne zaslužuju vaše povjerenje.

Predsjednik GO SDP-a Sinj
Stipe Jadrijević Cvrlje,mag.oec.

Priopćenje je prenio i portal Ferata.hr