Izjava predsjednika SDP-a Sinj nakon objave lista za Sabor

Aktualno 17. listopada 2015

Prema informacijama iz SDP-a, na listi SDP-ove koalicije ‘Hrvatska raste – Nema povratka na staro’ u 9. izbornoj jedinici neće biti niti jedan kandidat iz Cetinske krajine.
Ovu informaciju potvrdio nam je presdjednik sinjskog SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje.
‘Na žalost, moram konstatirati da nitko iz Sinja i Cetinskog kraja nije predložen niti je kandidiran na koalicijskoj listi ‘Hrvatska raste’ za predstojeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj. Mislim da u ovom trenutku nije bitno hoće li netko iz Sinja ili Cetinskog kraja biti na Listi, bitno je da Republika Hrvatska izabere koaliciju ‘Hrvatska raste’ i da odluči da nema više povratka na staro’, katao nam je predsjednik sinjskog SDP-a.
Jadrijevića Cvrlju zamolili smo da nam komentira činjenicu da nitko iz Cetinske krajine nije na listi koalicije ‘Hrvatska raste – Nema povratka na staro’.
‘Nisam sudjelovao u raspravi na Predsjedništvu stranke koje je predložilo Glavnom odboru takvu listu, tako da ne znam što je kolege iz vrha stranke motiviralo na ovakvu odluku i zbog čega je baš Lista sastavljana na način na koji je sastavljena. Svakako da sam očekivao i da bih želio da je netko iz Sinja i Cetinskog kraja bio na listi, ali očito je da su kolege iz vrha stranke odlučile da daju prioritet ljudima koji možda imaju zapaženije rezultate na nivou izvršne vlasti u svojim sredinama’.
Predsjednika sinjskog SDP-a pitali smo je li osobno razočaran ovakvom odlukom Predsjedništva SDP-a.
‘Osobno nisam razočaran. Smatram da nakon samo dvije godine što sam predsjednik Stranke nužno ne moram biti na toj koalicijskoj Listi i da vremena za mene još ima’.

Izvor: Ferata.hr