Inicijativa za postavljanje biste Anti Miki Tripalu

Aktualno 11. svibnja 2016

Ovim putem vas obavještavam da je klub vijećnika SDP-HNS, uz suglasnost Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, danas 11.05.2016.g. Povjerenstvu za davanje suglasnosti o postavljanju ili uklanjanju spomenika u spomen ili na sjećanje na osobe iz javnog, kulturnog i političkog života podnio Inicijativu za postavljanje biste Anti Miki Tripalu u parku uz Šetalište Alojzija Stepinca.

Naime, Ante Miko Tripalo je jedan od najuglednijih Sinjana kojem se njegov grad nije odužio i zahvalio na primjeren način trajnim spomenom.
Smatramo da se predugo ime Ante Mike Tripala, njegov doprinos antifašističkoj borbi kao i nemjerljiv doprinos Hrvatskom proljeću koje je bilo sjeme demokracije iz koje je iznikla višestranačka Republika Hrvatska minoriziralo.
Postavljenjem biste, neposredno uz njegov obiteljski dom, ispravila bi se dugogodišnja nepravda prema Anti Miki Tripalu, čovjeku koji se zalagao i životnim odabirom zauzimao za demokratske i civilizacijske vrijednosti koje su na srcu i u duši svakog Sinjanina.
Prihvaćanjem ove inicijative zasluženo bi zauzeo svoje mjesto uz fra Jozu Antu Soldu, Dušana Žanka, Dinka Šimunovića i Stjepana Gunjaču  čije nas biste svaki dan podsjećaju koliko je povijesno značajno vrelo sinjskih velikana i uglednika koji na najbolji način promiču vrijednosti kojima se svaki građanin Sinja i Cetinskog kraja može i treba ponositi u svim aspektima društvenih zbivanja.

S poštovanjem.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-HNS
Stipe Jadrijević-Cvrlje

Članak na ovu temu objavio i portal Ferata.hr