Grad Sinj će osigurati kupnju radnih bilježnica i tehničkih materijala za učenike osnovnih škola

Aktualno 3. srpnja 2018

Na jučer održanoj 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja, vijećnik SDP-a Nikola Vučković uputio je prijedlog gradonačelnici Sinja Kristini Križanac, citiramo:

“Poštovana gospođo gradonačelnice, kako vam je poznato, Županija je osigurala  besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u narednoj školskoj godini. Obzirom da je Grad Sinj u protekloj godini izdvojio 1,9 milijuna kuna za udžbenike svim učenicima od 2. do 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Sinja, predlažem da se svim učenicima osnovnih škola s područja Grada Sinja osiguraju radne bilježnice te tehnički materijali.”

Gradonačelnica Križanac je odgovorila da će Grad Sinj za narednu školsku godinu osigurati radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola s područja Grada Sinja, te da se trenutno razmatra hoće li se to realizirati javnom ili bagatelnom nabavom.

Iako je školska godina upravo završila, kao socijaldemokrati svjesni smo da veliki broj roditelja, pogotovo onih s više djece te lošijeg imovinskog stanja, već sada moraju planirati potrepštine za narednu školsku godinu, nerijetko kupujući na rate, zaduživanjem i slično. Stoga pozdravljamo ovu odluku koja će roditeljima osnovnoškolaca uvelike olakšati početak nove školske godine.